Vrachtwagenchauffeurs blokkeren wegen en bedrijfszones in Wallonië

Vrachtwagenchauffeurs blokkeren wegen en bedrijfszones in Wallonië

Vrachtwagenchauffeurs blokkeren in Wallonië meerdere verkeerswegen, om te protesteren tegen de invoegetreding van de kilometerheffing voor vrachtwagens van meer dan 3,5 ton, meldt de wegenpolitie op zijn website.

Aan de grensovergangen tussen Nederland en België op de E19, E34 en E314 staan vanochtend lange files van vrachtwagens waarvan de bestuurders bij het binnenrijden van ons land nog snel een toestel willen kopen dat de gereden kilometers bijhoudt.

De E411 is geblokkeerd in beide richtingen in Achêne, waarschuwt de wegenpolitie. Weggebruikers in de richting Luxemburg-Brussel wordt aangeraden de autoweg te verlaten aan afrit 22 Rochefort om vervolgens de N4 te volgen. In de andere richting, moet je afrit 18 Courrière nemen en de N4 volgen.

Op de N4 manifesteren vrachtwagenchauffeurs ook in Pessoux, waar de steenweg is afgesloten ter hoogte van ‘Trebuchet’. De afritten Pessoux zijn afgesloten.

Blokkades bedrijfszones
Verder zijn de toegangen tot meerdere bedrijvenzones geblokkeer: in Villers-le-Bouillet, op het rond punt van Herstal, in Bastenaken, in Courcelles en in Doornik-West. De vrachtwagens kunnen er inrijden maar de bedrijvenzones niet verlaten. Dat kan leiden tot files op de afritten van de autoweg, waarschuwt de politie.

Er zijn filterblokkades opgeworpen op de N5 in Brûly (de grens met Frankrijk) en op de N97 in Onhaye.

Vanmorgen is een ontmoeting voorzien met het kabinet van Waals minister van Begroting Christophe Lacroix (PS).

Reacties