Vrachtwagens

Chauffeursnieuws

Ben me de laatste tijd aan het afvragen ,waarom gebeuren er nu zoveel ongevallen met vrachtwagens? Ik kan u vertellen, het zal niet altijd aan de kundigheid van de chauffeur liggen ,laten we eerlijk zijn.We hebben in Nederland de best opgeleide mensen en ja we zijn en blijven ook mensen, en ook die kunnen fouten maken,maar we hebben ook te maken met andere Europese chauffeurs en ook die ,daar ga ik vanuit zijn niet altijd slecht maar,zou het nu niet zo zijn,dat er bijna iedere dag wel iemand die zo’n vrachtwagen bestuurd zich geen zorgen maakt ,over ons ‘Europa’ en hoe hij vandaag weer zijn centjes moet verdienen,met wel of niet in zijn achterhoofd,de duizenden zorgen over haal ik het deze maand wel met mijn loon?
En voor de chauffeurs die maandenlang achter elkaar niet thuiskomt,zich afvraagt,hoe gaat het met mijn thuisfront?Ja dit zijn ook allemaal dagelijkse bezigheden die een chauffeur bezighoud,en het mag gezegd worden,het wordt er niet gemakkelijker op,de zorgen die een chauffeur heeft ,neemt ie ook mee,de weg op.Zeker ik vertel niks nieuws we weten het allemaal ,we verdienen bijna niks meer,althans het is net te weinig om rond te komen en het wordt steeds minder ,en/of men behoudt zijn baan wel of niet,en hoe gaat het verder in de toekomst?
Het zijn allemaal van die dingen waar een chauffeur mee op stap gaat ,en ja geloof me ik zal niet de enigste zijn die dit overkomt,maar als je door omstandigheden je werk niet meer kan doen,dan ga je ondanks ,dat je positief in het leven staat,toch nadenken,waar doe ik het allemaal toch voor?Ik denk dat als men nu eens echt beloond wordt voor het werk dat men doet,dat er ook minder ongevallen gebeuren. Men piekert namelijk ook een stuk minder.

Dus als Den Haag nu eens zorgt voor gelijk loon gelijk werk ,denk ik dat het ook een bijdrage zal leveren aan de veiligheid op de weg.

Een bezorgde chauffeur.

Reacties