Wegrestaurant zonder toegangsweg: eigenaar ten einde raad

Wegrestaurant zonder toegangsweg: eigenaar ten einde raad

Eigenaar Ludo Stroink van wegrestaurant De Nieuwe Keulse in Venlo is bijna ten einde raad. Reden: zijn restaurant dreigt afgesloten te worden van de buitenwereld.

Hij overleefde al meerdere tegenslagen: drie recessies en een jaar waarin de autosnelweg was afgesloten door werkzaamheden.

Nu een vestiging van tuincentrum Van Cranenbroek naast zijn restaurant wordt gebouwd, dreigt zijn zaak ten onder te gaan. “Wanneer het tuincentrum de deuren opent kan ik me op de bezoekers van Van Cranenbroek richten, maar de bouwwerkzaamheden gaan twee jaar duren en al die tijd ben ik onbereikbaar. Dat overleef ik niet”, zegt Stroink.
“De parkeerplaats wordt wellicht volgebouwd door het tuincentrum. Mijn spaargeld is op en mijn personeel ontslagen. De enige optie die ik heb is te vechten voor mijn zaak”, zegt Stroink tegen Dagblad de Limburger/Limburgs Dagblad.
Binnenstad
Bij de gemeente Venlo krijgt hij geen gehoor. “Dan krijg ik te horen dat ik naar de binnenstad kan, maar ik heb geen geld meer om daar te investeren. Ondertussen is de inrit van de parkeerplaats voor mijn restaurant afgesloten omdat de weg daar te slecht zou zijn. Geld om dat te repareren is er niet, het zelf doen mag ik niet.”
Stroink schreef alle politieke partijen in Venlo aan voor hulp, alleen de SP reageerde. Die partij heeft inmiddels bij het Venlose college om opheldering gevraagd.

(www.1limburg.nl)

Reacties