Wemmers boos over gelekt onderzoek ILT

Wemmers boos over gelekt onderzoek ILT

BLESKENSGRAAF • Wemmers Tanktransport is verbolgen over het rapport van de ILT dat via De Telegraaf min of meer op straat is komen te liggen.

In dat rapport vraagt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) aan het Openbaar Ministerie om Wemmers Tanktransport te vervolgen wegens het illegaal tewerkstellen van buitenlandse chauffeurs.

Onderzoek van de ILT, een afdeling van ministerie van Infrastructuur en Transport, wijst onder meer uit dat het transportbedrijf dagelijks zo’n 25 chauffeurs heeft ingezet op zijn vrachtwagens, terwijl die geen dienstbetrekking bij Wemmers hadden en waarbij de onderneming het niet zo nauw zou nemen met de Arbeidstijdenwet. Ook zou de administratie niet op orde zijn. Bij elkaar constateerde ILT twintig overtredingen, meldde De Telegraaf.

Onaangename verrassing
Wemmers is onaangenaam verrast door de publicatie in De Telegraaf. “Formeel is het rapport niet openbaar en nu staat het in De Telegraaf?”, vertelt een woordvoerder van het Bleskensgraafse transportbedrijf. Hij meent dat het bedrijf hierdoor een negatief imago krijgt opgespeld, terwijl het nog lang niet duidelijk is of het dit verdient.

Feitelijke onjuistheden
“In december 2014 hebben we de ILT op bezoek gehad. Naar aanleiding daarvan is een rapport opgesteld, waarin gerept wordt over een aantal vermeende overtredingen die door ons bedrijf gemaakt zouden zijn. Het is een zwaar gekleurd rapport, dat feitelijke onjuistheden bevat. Tegen publicatie van het rapport hebben we bezwaar aangetekend bij de rechter”, aldus de woordvoerder van Wemmers.

En nu is het rapport dus toch openbaar geworden. De woordvoerder van Wemmers meent te weten waar het lek zit, maar gaat daar verder niet op in. Ook wil het bedrijf niet vooruitlopen op een eventuele rechtsgang naar aanleiding van de vermeende misstanden van de transportonderneming.

Geen antwoord
Een woordvoerder van de ILT kan geen antwoord geven op de vraag hoe het rapport heeft kunnen lekken naar De Telegraaf. “Het is bij ons een standaard procedure dat dergelijke rapporten niet openbaar gemaakt worden”, is haar enige commentaar.

Reacties