Wesseling Export uit Aalsmeer Failliet

Wesseling Export uit Aalsmeer Failliet

Maandag 25 april jl. is Wesseling Export in Aalsmeer gestopt met de export van bloemen en planten. Het bedrijf is failliet, aldus een woordvoerder.

De woordvoerder geeft aan dat het bedrijf nog wel twee weken door had kunnen gaan, maar ze wilde leveranciers en transporteurs niet opzadelen met problemen. „De situatie was onwerkbaar en we hebben zelf de handdoek in de ring gegooid. We hebben onze verantwoordelijkheid genomen door niet meer verder te gaan. We willen iedereen recht in de ogen blijven kijken.”

Volgens de woordvoerder is het faillissement – er is reeds een curator benoemd – te wijten aan een opeenstapeling van factoren. Een aantal jaren terug had het bedrijf te maken met niet betalende debiteuren in Italië. Ook is de exporteur flink geraakt door de zwakke Russische roebel. Vorig jaar volgde daarom een reorganisatie.

Een slechte maand januari en een slechte maand februari van dit jaar, betekende een volgende klap. De nekslag was een groot project in Azerbadjan dat gecanceld werd. „Daar hadden we al de nodige kosten voor gemaakt”, aldus de woordvoerder.

In haar gloriejaren had Wesseling Export een omzet van € 35-40 miljoen. Vorig jaar was dat € 22 miljoen. Door het faillissement verliezen 40 mensen hun baan.

Reacties