Weyts plant overal trajectcontroles, behalve in Limburg

Weyts plant overal trajectcontroles, behalve in Limburg

Er zijn nog eens 26 drukke Vlaamse gewestwegen bekendgemaakt, waar de komende jaren trajectcontrole komt. Vooral in de Antwerpse Kempen en rond Zuid-West-Vlaanderen, maar opvallend genoeg niet in Limburg.

“Gelet op de enorme effecten van trajectcontrole voor de verkeersveiligheid moet er in dit dossier dringend meer vaart worden gezet”, zegt Vlaams parlementslid Björn Rzoska (Groen).
In het Vlaamse parlement maakte Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) nu een lijst bekend van de 26 meest ‘ongevalsgevoelige’ gewestwegen in Vlaanderen, waar de komende jaren stapsgewijs ook trajectcontrole komt om de maximum snelheid te doen respecteren. “De exacte timing van de plaatsing ervan hangt mee af van de betrokken gemeentebesturen, vermits zij de kostprijs van deze trajectcontrole mee moeten financieren”, klinkt het op het kabinet van Weyts. Zeker is dat er dit jaar nog vier trajectcontroles bijkomen.

De ‘prioriteitenlijst’ van 26 locaties waar er trajectcontrole komt, is opgesteld door het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer en houdt rekening met het aantal ongevallen én de ernst van de ongevallen die op de Vlaamse gewestwegen gebeuren. De ‘gevaarlijkste wegen’ zullen het eerst worden gerealiseerd, bijvoorbeeld de N18 in het Antwerpse Dessel. Op de kaart van Limburg staan enkel wegen die ‘in aanmerking’ komen: de N762 in Kinrooi en de N126 in Tessenderlo.

(www.hbvl.be)

Reacties