Woensdag boerenprotest op A28

Chauffeursnieuws

Woensdag boerenprotest op A28

Boze boeren uit de omgeving van Staphorst hebben voor woensdagochtend een langzaamaanactie aangekondigd op de A28. Dit meldt RTV Oost.

Zo’n veertig boze boeren zeggen woensdagmorgen met hun tractor over de A28 van Staphorst naar Zwolle te willen gaan rijden. De boeren protesteren tegen de gemeente Staphorst, waar zij al geruime tijd mee in de clinch liggen betreffende regels en vergunningen.

Eerder dit najaar was voor de boeren de maat ook al vol en trokken ze met hun tractoren naar het gemeentehuis om verhaal te halen. Na een gesprek met het gemeentebestuur en de belofte dat hun klachten serieus zouden worden genomen, kon worden voorkomen dat de boeren toen al de snelweg zouden oprijden.

Toestemming

Er is inmiddels contact geweest met politie en Rijkswaterstaat en er zou toestemming zijn de actie door te laten gaan. Rijkswaterstaat laat aan de VID weten dat de actie waarschijnlijk tussen 10.00 uur en 12.00 uur plaats gaat vinden. Omdat het momenteel een vakantie-periode is, zullen de files niet uit de hand lopen. Automobilisten die achter het protest gevangen worden lopen desalniettemin behoorlijke vertraging op.

De VID betreurt het feit dat ondanks de herhaaldelijke oproep dat de snelweg geen Malieveld is, er toch weer gebruik van snelwegen wordt gemaakt om een actie kracht bij te zetten. Eerder zagen we ook al protesterende politieagenten, metaalbewerkers, taxichauffeurs en dierenactivisten op de snelweg.

Bron: VID

Reacties