Kiespijn onderweg ? Niet lekker voelen ?

Wat moet je weten ?


Iedereen maakt het wel eens mee in ons vak, je bent op rit en je wordt ziek.

In Nederland niet zo een probleem, men weet de weg en paracetamol is bij elk benzinestation verkrijgbaar.

Maar dit is niet in elk land zo en kiespijn bijvoorbeeld is vaak een hevige pijn waarbij je niet kan slapen.
Transporteffect zal trachten je van informatie te voorzien dat u kan helpen als het u overkomt.

Allereerst is het in de CAO geregeld dat de werkgever je in spoedeisende gevallen moet voorzien van vervoer naar een hulppost, in de praktijk zullen dat taxikosten zijn. Ook moet de werkgever zorgen dat je vervoer naar huis krijgt als dat nodig is.
Echter is het voor een ZZP-er een ander verhaal en als een werkgever moeilijk doet, dan sta je er ook alleen voor op een moment dat je je niet lekker voelt.

Transporteffect is van mening dat een doorlopende reisverzekering nooit een overbodige luxe is. Al hebben veel reisverzekeringen wel de regel dat je niet langer dan 60 dagen aaneengesloten in het buitenland mag verblijven en ook moet je er rekening mee houden dat de standaarddekking voor Europa geldt! Als je uitbreiding wilt hebben naar werelddekking dan moet je dat apart aangeven.
Dus lees altijd de algemene voorwaarden van de verzekering die je hebt.

Medicijnen zoals paracetamol is in Nederland overal te verkrijgen, echter in Duitsland moet je echt naar de apotheek en Italië de farmacia.
Met de vrachtwagen is dit vaak lastig, dus wees voorbereid en zorg dat je altijd een (extra) doosje mee hebt.
Als je naar een dokter of een tandarts moet, dan zul je in veel gevallen dit moeten voorschieten, echter heeft je reisverzekering ook altijd een alarmnummer om je bij te staan en kunnen vaak veel voor je doen.

Verschil zorgverzekering en reisverzekering.

De zorgverzekering vergoedt slechts de medische kosten tot Nederlands prijspeil. Het verschil moet je zelf bijbetalen en dat kan behoorlijk oplopen. Als je bijvoorbeeld in Turkije of Zwitserland opgenomen wordt in het ziekenhuis ga je vaak direct naar een privékliniek, tegen een hogere prijs dan de Nederlandse kostprijs. Als je niet verzekerd bent voor medische kosten via een reisverzekering dan moet je zelf opdraaien voor het verschil. Voor een ziekenhuisopname van een week of twee kunnen de kosten al snel oplopen tot € 15.000,-.

Zorgverzekeraars vergoeden het verplichte eigen risico van € 375,- niet. Reisverzekering met aanvullende dekking medische kosten vergoedt dit wel.

Daarbij vergoedt een reisverzekering ook andere schades bijv. materiaal.

Als volgt belangrijke nummers die u ingeval van nood kan raadplegen.

112 is actief in de volgende landen,

Albanië Andorra België Bosnië-Herzegovina
Bulgarije Cyprus Denemarken Duitsland
Eiland Man Estland Faeröer Eilanden Finland
Frankrijk Georgië Gibraltar Griekenland
Hongarije Ierland IJsland Italië
Kosovo Kroatië Letland Liechtenstein
Litouwen Luxemburg Macedonië Malta
Moldavië Monaco Montenegro Nederland
Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Polen
Portugal Roemenië Rusland San Marino
Servië Slovenië Slowakije Spanje
Tsjechië Turkije Vaticaanstad Verenigd Koninkrijk*
Wit-Rusland Zweden Zwitserland

Tot slot een paar tips van chauffeurs van ervaringen op dit gebied.

Kiespijn

Smeer op de pijnlijke stukken tandvlees grove mosterd. Het beste is nog fijngemalen mosterdzaadjes maar grove mosterd helpt ook !!!

Spoelen met koude Coca Cola

Eerst mond goed spoelen met warm zoutwater, doe voor 1 glas (250ml) 2 theelepels zout, dan doe ik 1 theelepel kokosolie en spoel daar mijn mond mee zolang je het kan volhouden en spoel weer de mond uit met warm zoutwater.

Smeer een dikke klodder tandpasta (liefst voor gevoelige tanden op en rondom de pijnlijke kies of tand. De tandpasta vermengt zich met het mondslijm. "Spoel" hier een tijdje uw mond mee. Wanneer u het idee heeft dat de tandpasta zijn werk heeft gedaan, de tandpasta uitspugen.

Wondjes

Door honing op een wondje te smeren, zal dit eerder genezen. Honing onttrekt het wondvocht aan de wond en daarmee ook de bacteriën dan wel gifstoffen. Door zeer regelmatig honing op een wond aan te brengen blijft vocht zich van binnen naar buiten bewegen. Daarbij komt nog dat honing een zelf steriliserende werking heeft waardoor bacteriën en schimmels niet kunnen overleven.

In Duitsland Wund plus Brand Creme verkrijgbaar bij de supermarkt.

Kneuzing

Een koolblad er omheen, van bijv. groene kool. Hierdoor neemt de zwelling af. Het gaat sneller dan met ijs is mijn ervaring. U bent veel sneller weer op de been.

Verzwikte enkel. Leg een verband aan met op de zwelling een door gesneden aardappel. Zwelling verdwijnt met een paar uur. Wel voorzichtig blijven lopen, maar je past je schoenen weer.

Tot slot

Wees voorbereid op infecties en zorg ervoor dat je
EHBO-kist aangevuld is met alles wat daarin behoort te zitten.
Bij koorts raadpleeg altijd een dokter.


Met vriendelijke groet,

Team Transporteffect
KENNIS IS   MACHT !

TRANSPORTEFFECT

INDEX