Uiteraard kunnen we niet alle overwinningen melden. Wij werken ook vaak voor individuele personen en dit melden we nooit. Wij respecteren de privacy en zijn er niet voor om bedrijven of personen schade aan te brengen. Wij denken aan de welzijn van personen en wij vinden als bedrijven hun winsten kunnen halen dan kunnen ze ook goed voor hun personeel zorgen. Natuurlijk zijn er best onderwerpen zoals hier onder die breder moeten worden aangepakt. Zoals u ziet pakken we alle mogelijkheden aan en we doen ook zelf onderzoek en zetten campagnes op om het doel te bereiken. Dit kost veel energie en kapitaal en we danken ook iedereen die steun aan ons verleent. 

Mobiliteitspakket

AKKOORD EU-MOBILITEITSPLAN VOOR 5 JAAR;

Meerdere linken in dit artikel en onze inzet vanaf 2017 waar we vakbewegingen en werkgeversverenigingen niet hebben gezien.

Koplampen in het verkeer

Nieuwe apk rekent af met verblindende koplampen (en dit kun je zelf doen om niet verblind te raken)

AUTOVERLICHTING EN VRACHTWAGENVERLICHTING

Maat transport

MAAT TRANSPORT LAAT ZIJN HART ZIEN AAN ZIJN WERKNEMERS

MAAT TRANSPORT NU 2 WEKEN VERDER; STAAT MAAT AAN DE RAND VAN DE AFGROND?

MAAT TRANSPORT ALBLASSERDAM PAKT VAKANTIEGELD VAN WERKNEMERS AF

Bundels naar de politiek en organisaties

Vele kwesties zijn in behandeling en waar we nog mee aan het werk zijn. In de bundels bevinden zich brieven en inzichten waar we mee aan het werk zijn voor het belang voor de beroepschauffeur en het Transport.

Extern media

GEEN Stand-Airco: Als gevolg hiervan kunnen ze zich minder goed concentreren op de weg. voorzitter Aschwin Cannoo (30 juli 2019)

Hij lobbyt al jaren voor het verplicht stellen van een stand-airco in vrachtwagens

Tot groot ongenoegen van onder meer internationaal vrachtwagenchauffeur Aschwin Cannoo

Waarom truckers soms noodgedwongen op de vluchtstrook moeten parkeren

Per jaar zo’n 80 doden door ongevallen met vrachtwagens; vermoeidheid belangrijke oorzaak

Truckers in coronatijd: ‘Kan zijn dat je drie dagen niet aan water komt’

Chauffeurs zijn ongelukken en jarenlange kapingen door migranten beu

Valse rijbewijzen al jaren massaal verkocht op het internet

Gecoördineerde politieactie tegen illegale migranten succesvol afgelopen

Televisie

 

slaap te kort bij vrachtwagenchauffeurs
Klik op Afbeelding

Schriftelijke vragen aan de minister

Carmen Ryheul (Vlaams Belang)

Nadat het Overlegcomité op vrijdag 16 oktober besliste om de horeca opnieuw te sluiten, werd de redactie van het adviesplatform Chauffeurnieuws enTransporteffect overspoeld met reacties vanuit de transportsector. Alle cafés en restaurants moeten een maand dicht. Dat betekent dat beroepschauffeurs na hun lange werkdag niet langer een maaltijd kunnen nuttigen in een wegrestaurant, dat er weinig tot geen sanitaire voorzieningen meer voor hen beschikbaar zijn, en dat er geen mogelijkheid meer is om te douchen of zich te verfrissen. Dit is voor wie meerdere dagen onderweg is – zacht uitgedrukt – een ramp. LEES VERDER

van CARMEN RYHEUL
datum: 7 april 2020
aan LYDIA PEETERS
VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT EN OPENBARE WERKEN

Beroep vrachtwagenchauffeur – Aantrekkelijkheid
De noodzakelijkheid van het beroep van vrachtwagenchauffeur wordt weer extra duidelijk in deze tijden. De vrachtwagenchauffeurs en de transportsector zorgen ervoor dat de logistieke keten blijft draaien en dat de winkels tijdig bevoorraad worden. Het is erg dat pas in een crisis, zoals deze coronacrisis, af en toe eens gedacht wordt aan deze sector.
Meestal blijft het echter bij denken en worden er geen verdere initiatieven genomen om deze sector te ondersteunen. De transportsector blijft nog steeds ondergewaardeerd.
De vraag naar verandering vanuit deze sector is dan ook groot. Vrachtwagenchauffeurs ondervinden oneerlijke concurrentie in vergelijking met vrachtwagenchauffeurs uit het buitenland, waar de regels minder streng zijn. Wat hun sociale leven betreft, werken ze lange dagen, zijn ze vaak alleen en ook lang van huis weg. Er is ook een heel aantal regels waar de vrachtwagenchauffeurs rekening mee moeten houden zoals het stip.

LEES MEER

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*